Potato skins Ambiente
Ingredience
Brambory |
2 kg |
Chilli paprička |
20 g |
Máslo pomazánkové |
350 g |
Olej olivový |
10 g |
Pažitka |
30 g |
Sůl |
10 g |
Tvaroh jemný |
350 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.
- Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.
- Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.
- Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.