Potato skins Ambiente

Ingredience


Brambory 2 kg
Chilli paprička 20 g
Máslo pomazánkové 350 g
Olej olivový 10 g
Pažitka 30 g
Sůl 10 g
Tvaroh jemný 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.
  2. Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.
  3. Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  4. Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.
  5. Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.