Bramborové gnocchi Ambiente

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Olej olivový 100 g
Solamyl - bramborový škrob 150 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.
  2. Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!
  3. Pokud je ihned nespotřebujeme, pomastíme je olivovým olejem nebo máslem, rozložíme a přikryjeme fólií.