Zapečené vepřové jazyky s paprikami

Ingredience


Brambory 1.5 kg
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Olej rostlinný 80 ml
Paprika zelená 150 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata 150 g
Strouhanka 50 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový jazyk 800 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové jazyky uvaříme ve vodě doměkka, necháme vychladnout, sloupneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, sůl, pepř, česnek, kmín a osmažíme. Směs zalijeme vývarem z jazyků a na mírném plameni dusíme do poloměkka.
  3. Do zapékací mísy naskládáme polovinu dušených brambor, na ně položíme plátky jazyků, papriky a rajčata a překryjeme druhou polovinou brambor. V předehřáté troubě směs pečeme zhruba 20 minut.