Zapečené vepřové jazyky s paprikami
Ingredience
Brambory |
1.5 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprika zelená |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
150 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový jazyk |
800 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové jazyky uvaříme ve vodě doměkka, necháme vychladnout, sloupneme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, sůl, pepř, česnek, kmín a osmažíme. Směs zalijeme vývarem z jazyků a na mírném plameni dusíme do poloměkka.
- Do zapékací mísy naskládáme polovinu dušených brambor, na ně položíme plátky jazyků, papriky a rajčata a překryjeme druhou polovinou brambor. V předehřáté troubě směs pečeme zhruba 20 minut.