Roláda z vepřové pečeně s paprikou
Ingredience
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
60 g |
Vepřová pečeně |
850 g |
Vepřové maso mleté |
300 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.
- V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.