Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 4 ks
Hovězí vývar základní 400 ml
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 60 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová kýta 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  3. Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.