Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
4 ks |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová kýta |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.
- Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.