Čočka s jablky a párkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Čočka jedlá 600 g
Cukr krupice 0.5 polévková lžíce
Jablka 300 g
Máslo čerstvé 60 g
Ocet kvasný lihový 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 150 ml
Voda pitná 1 l
Párky jemné 600 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
  2. Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.
  3. Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.