Čočka s jablky a párkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Čočka jedlá |
600 g |
Cukr krupice |
0.5 polévková lžíce |
Jablka |
300 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Ocet kvasný lihový |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
1 l |
Párky jemné |
600 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
- Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.
- Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.