Špíz z telecích jater

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Cibule 3 ks
Játra telecí 800 g
Máslo čerstvé 70 g
Olej rostlinný 120 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.
  2. Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.