Salát z rajčat, cibule a bazalky
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Chléb italský |
200 g |
Cibule červená |
100 g |
Ocet vinný červený |
70 ml |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Italský bílý chléb rozkrájíme na kostičky velké asi 1 krát 1 centimetr a nasypeme na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, kde necháme opéci tak, aby kostičky byly na povrchu pěkně křupavé, ale uvnitř měkké. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostky velké také 1 krát 1 centimetr. V misce lehce promícháme kostky opraženého chleba, kostky rajčat a cibule. Posolíme, popepříme, vlijeme olivový olej a vinný ocet a zasypeme nasekanou bazalkou. Odložíme a ponecháme salát chvíli odležet, aby se chutě jednotlivých ingrediencí vzájemně propojily. Potom servírujeme.