Salát z rajčat, cibule a bazalky

Ingredience


Bazalka 50 g
Chléb italský 200 g
Cibule červená 100 g
Ocet vinný červený 70 ml
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Italský bílý chléb rozkrájíme na kostičky velké asi 1 krát 1 centimetr a nasypeme na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, kde necháme opéci tak, aby kostičky byly na povrchu pěkně křupavé, ale uvnitř měkké. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostky velké také 1 krát 1 centimetr. V misce lehce promícháme kostky opraženého chleba, kostky rajčat a cibule. Posolíme, popepříme, vlijeme olivový olej a vinný ocet a zasypeme nasekanou bazalkou. Odložíme a ponecháme salát chvíli odležet, aby se chutě jednotlivých ingrediencí vzájemně propojily. Potom servírujeme.