Hovězí roláda plněná sušenými houbami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Houby sušené |
100 g |
Hovězí libové |
4 plátek |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
30 g |
Sůl |
2 špetka |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby necháme chvíli namáčet ve vlažné vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Naklepané plátky masa z vnější strany osolíme a opepříme.
- V pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme jednu nadrobno nasekanou cibuli, houby a nakrájenou slaninu. Ochutíme solí a pepřem.
- Vnitřní strany masa potřeme hořčicí a rozdělíme na ně houbovou směs. Stočíme do roládky a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmažíme rovnoměrně po všech stranách.
- Druhou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a dusíme cca 40 minut. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kečup. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.