Hovězí roláda plněná sušenými houbami

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Houby sušené 100 g
Hovězí libové 4 plátek
Kečup 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 30 g
Sůl 2 špetka
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby necháme chvíli namáčet ve vlažné vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Naklepané plátky masa z vnější strany osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme jednu nadrobno nasekanou cibuli, houby a nakrájenou slaninu. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Vnitřní strany masa potřeme hořčicí a rozdělíme na ně houbovou směs. Stočíme do roládky a upevníme párátky. Na rozpáleném oleji osmažíme rovnoměrně po všech stranách.
  4. Druhou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, zakryjeme a dusíme cca 40 minut. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kečup. Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.