Salát z artyčoků a ančoviček
Ingredience
Ančovičky konzervované |
200 g |
Artyčoky |
1 kg |
Citrony |
1 ks |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme artyčoky a odlámeme z nich horní tuhé listy. Pak je pokrájíme na tenčí plátky. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme do ní vodu. Do vzniklé citronové vody vložíme pokrájené plátky artyčoků, aby nezhnědly.
- Na malé kousky rozkrájíme ančovičky. Artyčoky vyndáme z citronové vody a smícháme s kousky ančoviček.
- Nachystáme zálivku. Do misky vlijeme připravený olivový olej, přidáme k němu vinný ocet, sůl a pepř. Rozmícháme a přelijeme zálivkou směs ančoviček s artyčoky. Vkládáme do hlubokých talířů. Před podáváním zasypeme nadrobno posekanou petrželkou a parmezánem.