Dušená slepice po židovsku
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slepice |
1200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou.
- V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut.
- Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.