Guláš z drůbežích drůbků
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Játra drůbeží |
1.5 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut.
- Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut.
- Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat.