Guláš z drůbežích drůbků

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 4 ks
Játra drůbeží 1.5 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 2 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut.
  2. Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut.
  3. Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat.