Ořechové řezy z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Džem jahodový |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
10 g |
Mléko polotučné |
180 ml |
Mouka špaldová celozrnná |
250 g |
Ořechy lískové |
200 g |
Poleva čokoládová |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno.
- V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení.
- Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme.
- Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve.
- Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky.