Nádivka do kuřete z macesu
Ingredience
Celer - nať |
30 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Husí sádlo |
60 g |
Maces - nekvašený chléb |
200 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.
- Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.
- Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.