Nádivka do kuřete z macesu

Ingredience


Celer - nať 30 g
Celer řapíkatý 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Husí sádlo 60 g
Maces - nekvašený chléb 200 g
Mrkev kořen 50 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.
  2. Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.
  3. Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.