Jablečný dip s octem balsamico

Ingredience


Balsamico ocet 500 ml
Bazalka 1 ks
Cukr želírovací 0.5 kg
Hořčice Dijonská 0.5 kávová lžička
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šťáva jablečná 100% 700 ml
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.
  2. Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.