Jablečný dip s octem balsamico
Ingredience
Balsamico ocet |
500 ml |
Bazalka |
1 ks |
Cukr želírovací |
0.5 kg |
Hořčice Dijonská |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šťáva jablečná 100% |
700 ml |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.
- Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.