Zavařenina z vodního melounu s čokoládou

Ingredience


Borůvky 200 g
Čokoláda hořká 50 g
Cukr želírovací 500 g
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Meloun vodní 1.8 kg
Pomerančová šťáva 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
  2. Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.