Zavařenina z vodního melounu s čokoládou
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr želírovací |
500 g |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Meloun vodní |
1.8 kg |
Pomerančová šťáva |
250 ml |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 64 porcí
- Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
- Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.