Jahodový džem z domácí pekárny
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr želírovací |
50 g |
Jahody zahradní |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
- Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
- Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.