Jahodový džem z domácí pekárny

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Cukr želírovací 50 g
Jahody zahradní 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
  2. Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
  3. Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.