Daňčí guláš s kořenovou zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
250 g |
Citronová kůra |
15 g |
Cukr krupice |
5 g |
Dančí maso |
1000 g |
Koření Zvěřina |
4 g |
Marmeláda rybízová |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Nové koření celé |
3 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
80 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
8 g |
Veka |
300 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno.
- V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
- Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme.