Daňčí guláš s kořenovou zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 g
Celer bulvový 80 g
Cibule 250 g
Citronová kůra 15 g
Cukr krupice 5 g
Dančí maso 1000 g
Koření Zvěřina 4 g
Marmeláda rybízová 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Mrkev kořen 80 g
Nové koření celé 3 g
Ocet vinný 5 ml
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 80 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 8 g
Veka 300 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
  3. Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme.