Vepřové kotlety s kompotovaným ovocem
Ingredience
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kompot jablečný |
100 g |
Kompot švestkový |
100 g |
Kompot třešňový |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát hlávkový |
0.25 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Vepřové kotlety |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme kari kořením.
- Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na pánvi na rozehřátém tuku doměkka.
- Podáváme obložené listy omytého salátu a kompotovaným ovocem.
- Vhodnou přílohou je různě upravená rýže.