Mufloní guláš na víně

Ingredience


Bramborový knedlík 600 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 250 g
Cibule - nať 60 g
Feferony 15 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Hříbky čerstvé 150 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín drcený 2 g
Máslo čerstvé 60 g
Mufloní maso 1000 g
Paprika červená 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 80 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 8 g
Víno červené 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme.
  3. Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme.