Mufloní guláš na víně
Ingredience
Bramborový knedlík |
600 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
250 g |
Cibule - nať |
60 g |
Feferony |
15 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín drcený |
2 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mufloní maso |
1000 g |
Paprika červená |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme.
- Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme.