Zaječí guláš na divoko

Ingredience


Bobkový list 2 g
Celer bulvový 30 g
Česnek 25 g
Chléb výběrový 360 g
Cibule 400 g
Jalovec 3 g
Jíška instantní 30 g
Majoránka 3 g
Mrkev kořen 30 g
Nové koření celé 3 g
Paprika mletá sladká 20 g
Petržel kořen 30 g
Sádlo škvařené 120 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 8 g
Tymián sušený 2 g
Voda pitná 1500 ml
Zaječí maso 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zajíce vykostíme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru, kousek cibule, uvaříme zaječí vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. Zaječí maso spaříme horkou vodou a opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, na cibulový základ nasypeme kostky masa, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, majoránkou a za občasného podlévání vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Nakonec přimícháme pokrájenou zeleninu z vývaru, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
  3. Zaječí guláš podáváme s čerstvým chlebem.