Zvěřinový guláš s becherovkou
Ingredience
Becherovka |
60 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
900 g |
Feferony |
15 g |
Jelení kýta |
400 g |
Kančí kýta |
400 g |
Kečup ostrý |
50 g |
Kmín drcený |
3 g |
Křen |
120 g |
Majoránka |
4 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Paprika červená |
300 g |
Paprika mletá sladká |
25 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
150 ml |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Vepřový bok uzený |
200 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.
- Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.