Zvěřinový guláš s becherovkou

Ingredience


Becherovka 60 ml
Česnek 4 stroužek
Cibule 900 g
Feferony 15 g
Jelení kýta 400 g
Kančí kýta 400 g
Kečup ostrý 50 g
Kmín drcený 3 g
Křen 120 g
Majoránka 4 g
Olej slunečnicový 50 g
Paprika červená 300 g
Paprika mletá sladká 25 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 150 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 10 g
Vepřový bok uzený 200 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.
  3. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.