Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
800 g |
Jalovec |
3 g |
Jelení maso |
450 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kečup ostrý |
50 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Paprika mletá sladká |
25 g |
Paprika sterilovaná |
200 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
300 ml |
Sádlo škvařené |
80 g |
Srnčí maso |
450 g |
Sůl |
8 g |
Vepřový bok uzený |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.