Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Česnek 4 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 800 g
Jalovec 3 g
Jelení maso 450 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kečup ostrý 50 g
Nové koření mleté 3 g
Paprika mletá sladká 25 g
Paprika sterilovaná 200 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. 300 ml
Sádlo škvařené 80 g
Srnčí maso 450 g
Sůl 8 g
Vepřový bok uzený 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.