Zvěřinový guláš na pivě se žampiony

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chléb celozrnný žitný 300 g
Cibule 200 g
Kančí maso 500 g
Kmín drcený 3 g
Majoránka 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Protlak rajčatový 80 g
Sádlo škvařené 100 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 500 g
Sůl 8 g
Víno červené 100 ml
Vývar z hovězích kostí 800 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme.