Zvěřinový guláš na pivě se žampiony
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Cibule |
200 g |
Kančí maso |
500 g |
Kmín drcený |
3 g |
Majoránka |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
500 g |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
800 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme.