Zvěřinový guláš trojbarevný
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
300 g |
Jelení maso |
300 g |
Jíška instantní |
30 g |
Kančí maso |
300 g |
Kmín drcený |
3 g |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Rajčata |
100 g |
Sádlo škvařené |
80 g |
Srnčí maso |
300 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí, kančí a jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme všechno maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme pivem, dolijeme vodu tak, aby maso bylo celé ponořené, dusíme téměř do měkka. Následně přidáme rajčata, papriky, česnek, posypeme mletou paprikou, provaříme, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.