Rizoto se sépiemi
Ingredience
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rýže loupaná |
320 g |
Šalotka |
4 ks |
Sépie |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme rýži v osolené vodě.
- Mezitím nakrájíme chapadélka sépií nahrubo a těla na kroužky. Vložíme do kastrolu spolu s nakrájenými šalotkami, podlijeme vínem, olivovým olejem, přidáme lístky petrželky, přiklopíme a na mírném ohni cca 10min podusíme. Nakonec ochutíme solí.
- Rýži slijeme, promícháme se sépiemi, posypeme čerstvě umletým pepřem a ihned podáváme.