Rizoto se sépiemi

Ingredience


Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rýže loupaná 320 g
Šalotka 4 ks
Sépie 500 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme rýži v osolené vodě.
  2. Mezitím nakrájíme chapadélka sépií nahrubo a těla na kroužky. Vložíme do kastrolu spolu s nakrájenými šalotkami, podlijeme vínem, olivovým olejem, přidáme lístky petrželky, přiklopíme a na mírném ohni cca 10min podusíme. Nakonec ochutíme solí.
  3. Rýži slijeme, promícháme se sépiemi, posypeme čerstvě umletým pepřem a ihned podáváme.