Ananasový pohár s čokoládovo-jogurtovým krémem

Ingredience


Ananas 1 ks
Čokoláda 70% kakao 100 g
Mléko polotučné 5 ml
Pomeranče 1 ks
Řecký jogurt 250 ml
Šafrán 1 g
Zakysaná smetana 10 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve připravíme ananas, a sice tak, že jej oloupeme, rozpůlíme, zbavíme tvrdého středu a rozkrájíme na kostičky. Dáme do mísy, přidáme pomerančovou strouhanou kůru a šťávu a okořeníme špetkou šafránu. Vše zamícháme.
  2. Do hrnce s mlékem rozlámeme čokoládu a ve vodní lázni vše zahřejeme k varu, asi 2 minuty vše vaříme a mícháme dohladka. Necháme jí potom zchladnout.
  3. K čokoládě přidáme jogurt, kysanou smetanu a 1 - 2 polévkové lžíce připraveného ananasu a vše smícháme do sametově propojeného krému, který dáme vychladit na nejméně 20 minut a více do ledničky.
  4. Můžeme přidat trochu šťávy, ozdobit lístky máty a servírujeme.