Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kuřecí prsa 4 ks
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Povidla švestková 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a naklepeme.
  2. V misce promícháme prolisovaný česnek, špetku soli, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou marinádou kuřecí prsa důkladně potřeme. Maso vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.
  3. Ve větší pánvi rozpálíme olej a na mírnějším ohni kuřecí prsa z obou stran důkladně opečeme. Pečeme asi 10 minut z každé strany.
  4. V kastrůlku zahřejeme švestková povidla, přimícháme ocet, pepř, prolisovaný česnek a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
  5. Kuřecí prsa servírujeme na připravené talíře a poléváme švestkovou omáčkou.