Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Česnek |
1 stroužek |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Povidla švestková |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a naklepeme.
- V misce promícháme prolisovaný česnek, špetku soli, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou marinádou kuřecí prsa důkladně potřeme. Maso vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a na mírnějším ohni kuřecí prsa z obou stran důkladně opečeme. Pečeme asi 10 minut z každé strany.
- V kastrůlku zahřejeme švestková povidla, přimícháme ocet, pepř, prolisovaný česnek a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Kuřecí prsa servírujeme na připravené talíře a poléváme švestkovou omáčkou.