Huspenina z telecích nožiček

Ingredience


Bobkový list 5 g
Česnek 5 stroužek
Hovězí maso zadní 300 g
Nové koření celé 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí nožičky 1 kg
Voda pitná 6 l
Zeleninová směs jarní - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu.
  2. Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici.
  3. Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme.