Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Mleté hovězí maso v míse promícháme s vodou, solí a kořením.
- Z hmoty tvoříme placičky, obalujeme je v mouce a smažíme na oleji. Hotové karbanátky uchováme na teple.
- Do oleje vmícháme nahrubo krájenou cibuli, plátky očištěných hub a orestujeme. K měkkým houbám přimícháme rajčatový protlak a lehce osmažíme.
- Karbanátky servírujeme přelité houbovou směsí.