Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Houby čerstvé 250 g
Hovězí maso mleté 600 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí maso v míse promícháme s vodou, solí a kořením.
  2. Z hmoty tvoříme placičky, obalujeme je v mouce a smažíme na oleji. Hotové karbanátky uchováme na teple.
  3. Do oleje vmícháme nahrubo krájenou cibuli, plátky očištěných hub a orestujeme. K měkkým houbám přimícháme rajčatový protlak a lehce osmažíme.
  4. Karbanátky servírujeme přelité houbovou směsí.