Těstoviny s kančím ragout
Ingredience
Celer řapíkatý |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
150 g |
Houby čerstvé |
50 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kančí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Tagliatelle |
300 g |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Víno červené |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.
- Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.
- Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.