Těstoviny s kančím ragout

Ingredience


Celer řapíkatý 80 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 150 g
Houby čerstvé 50 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Kančí maso 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový extra panenský 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny Tagliatelle 300 g
Tymián čerstvý 1 špetka
Víno červené 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí maso nakrájíme na malé kousky. Celer, mrkev a cibuli nasekáme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu dvě minuty opékáme. Přidáme nasekanou petrželku a prolisujeme k ostatní zelenině česnek.
  2. Postupně k zelenině přidáváme maso, nadrobno nakrájenou slaninu a kousky hub. Směs zalijeme vínem, přidáme mouku a vaříme, dokud se víno neodpaří. Zalijeme hovězím vývarem a dochutíme solí a pepřem.
  3. Celou směs přikryjeme pokličkou, dáme do trouby a vaříme dvě a půl hodiny při teplotě 240°C.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Před podáváním těstoviny smícháme s kančí směsí, posypeme tymiánem a lehce zalijeme olivovým olejem.