Artyčoky s mátou
Ingredience
Artyčoky |
450 g |
Celer řapíkatý |
40 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Karotka |
1 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Olivy černé |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Šalotka |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.
- Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.
- Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.