Artyčoky s mátou

Ingredience


Artyčoky 450 g
Celer řapíkatý 40 g
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Karotka 1 ks
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 30 ml
Olivy černé 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Šalotka 30 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.
  2. Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.