Zvěřinový guláš se zeleninou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Celer bulvový |
30 g |
Cibule |
400 g |
Cibulka jarní |
120 g |
Feferony |
20 g |
Hovězí plec |
300 g |
Jelení maso |
300 g |
Mouka polohrubá |
80 g |
Mrkev kořen |
40 g |
Olej rostlinný |
100 g |
Paprika červená |
150 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kořen |
30 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
400 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
- Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.