Zvěřinový guláš se zeleninou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Celer bulvový 30 g
Cibule 400 g
Cibulka jarní 120 g
Feferony 20 g
Hovězí plec 300 g
Jelení maso 300 g
Mouka polohrubá 80 g
Mrkev kořen 40 g
Olej rostlinný 100 g
Paprika červená 150 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 30 g
Protlak rajčatový 80 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 400 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.
  3. Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.
  4. Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.