Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
600 g |
Feferony |
20 g |
Játra vepřová |
200 g |
Jelení maso |
300 g |
Kančí maso |
200 g |
Kmín drcený |
20 g |
Masox |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
600 g |
Vepřové ledvinky |
200 g |
Vepřové srdce |
200 g |
Vepřový bok uzený |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.
- Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.