Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 600 g
Feferony 20 g
Játra vepřová 200 g
Jelení maso 300 g
Kančí maso 200 g
Kmín drcený 20 g
Masox 1 ks
Paprika mletá sladká 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 10 g
Těstoviny vařené (průměr) 600 g
Vepřové ledvinky 200 g
Vepřové srdce 200 g
Vepřový bok uzený 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.
  3. Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.