Mufloní pikantní guláš

Ingredience


Bobkový list 2 g
Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 2 g
Cibule 500 g
Hořčice gurmánská 30 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín celý 4 g
Masox 1 ks
Mufloní maso 1000 g
Nové koření celé 3 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 2 g
Rohlíky celozrnné 300 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 10 g
Tymián sušený 3 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.