Mufloní pikantní guláš
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 g |
Cibule |
500 g |
Hořčice gurmánská |
30 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín celý |
4 g |
Masox |
1 ks |
Mufloní maso |
1000 g |
Nové koření celé |
3 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rohlíky celozrnné |
300 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Tymián sušený |
3 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Muflonní maso vykostíme, kosti si ponecháme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Kosti z muflona zalijeme vodou, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem a uvaříme vývar.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme celý kmín, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, na cibulový základ položíme kostky masa, osolíme, opepříme mletým pepřem, okořeníme tymiánem, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem z mufloních kostí, přihodíme kostku masoxu a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, chilli kořením, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Hotový guláš podáváme s celozrnným pečivem.