Mufloní guláš na pivě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
600 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín drcený |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Mufloní maso |
1000 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
300 ml |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mufloní maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme najemno a česnek prolisujeme.
- V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vložíme do hrnce kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme černým pivem a zvolna dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, provaříme, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou, pivo již nepřiléváme, guláš by byl příliš sladký.
- Hotový guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme pažitkou.