Mufloní guláš na pivě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 600 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín drcený 3 g
Majoránka 3 g
Mufloní maso 1000 g
Nové koření mleté 3 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 300 ml
Protlak rajčatový 80 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 10 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mufloní maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme najemno a česnek prolisujeme.
  2. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme rajčatový protlak, promícháme, vložíme do hrnce kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme černým pivem a zvolna dusíme téměř doměkka. Ochutíme česnekem, mletým novým kořením, majoránkou, provaříme, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou, pivo již nepřiléváme, guláš by byl příliš sladký.
  3. Hotový guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme pažitkou.