Kančí guláš s husou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
200 g |
Hříbky čerstvé |
150 g |
Husí krev |
200 ml |
Husí maso |
400 g |
Kančí maso |
600 g |
Majoránka |
3 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Ocet vinný červený |
25 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno červené |
250 ml |
Vývar z hovězích kostí |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
- V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka.
- Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme.