Kančí guláš s husou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 200 g
Hříbky čerstvé 150 g
Husí krev 200 ml
Husí maso 400 g
Kančí maso 600 g
Majoránka 3 g
Nové koření mleté 3 g
Ocet vinný červený 25 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno červené 250 ml
Vývar z hovězích kostí 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka.
  3. Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme.
  4. Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme.