Mufloní guláš s pórkem
Ingredience
Bobkový list |
3 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
600 g |
Hořčice |
40 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín drcený |
10 g |
Lečo sterilované |
300 g |
Majoránka |
2 g |
Mufloní maso |
1000 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pórek |
200 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
800 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
10 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné mufloní maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka a zelenou část posekáme najemno.
- V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Na cibulový základ nasypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, okořeníme bobkovým listem, chvilku restujeme, zalijeme vývarem z kostí a zvolna dusíme hodinu a půl. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, rajčatovým protlakem, červeným vínem, zakápneme worcesterem, přilijeme lečo i s nálevem, přidáme plátky pórku, ovoníme majoránkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- Hotový guláš rozdělíme na talíře a porce posypeme posekaným zeleným pórkem.