Mufloní guláš s pórkem

Ingredience


Bobkový list 3 g
Česnek 20 g
Cibule 600 g
Hořčice 40 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín drcený 10 g
Lečo sterilované 300 g
Majoránka 2 g
Mufloní maso 1000 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Pórek 200 g
Protlak rajčatový 50 g
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 10 g
Víno červené 100 ml
Vývar z hovězích kostí 800 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 10 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné mufloní maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka a zelenou část posekáme najemno.
  2. V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Na cibulový základ nasypeme kousky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, okořeníme bobkovým listem, chvilku restujeme, zalijeme vývarem z kostí a zvolna dusíme hodinu a půl. Nyní ochutíme česnekem, hořčicí, rajčatovým protlakem, červeným vínem, zakápneme worcesterem, přilijeme lečo i s nálevem, přidáme plátky pórku, ovoníme majoránkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
  3. Hotový guláš rozdělíme na talíře a porce posypeme posekaným zeleným pórkem.