Čínská polévka se žampiony a pórkem

Ingredience


Hovězí vývar základní 1.5 l
Hrášek 200 g
Mouka pšeničná hladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Solamyl 3 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 250 g
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
  2. Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.