Čínská polévka se žampiony a pórkem
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Hrášek |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Solamyl |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.
- Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.