Pórek s cibulkou a parmezánem
Ingredience
Cibule červená |
3 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
3 g |
Pórek |
6 ks |
Sůl |
2 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.
- Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.