Pórek s cibulkou a parmezánem

Ingredience


Cibule červená 3 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 3 g
Pórek 6 ks
Sůl 2 g
Sýr Parmezán 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.
  2. Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  3. Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.