Pomazánka z uzených ryb

Ingredience


Cibule sterilovaná 120 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kambala 170 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Losos uzený 170 g
Makrela uzená 170 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 120 ml
Olivy černé 60 g
Olivy zelené 60 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Tuňák obecný 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Naložené cibulky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky, olivy nakrájíme na kolečka. Marinádu připravíme osmažením kari koření na oleji, přidáme ocet, sůl, pepř, cukr, promícháme a odstavíme.
  2. V míse promícháme ryby s olivami, cibulkami, přelijeme vychladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.