Pomazánka z uzených ryb
Ingredience
Cibule sterilovaná |
120 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kambala |
170 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Losos uzený |
170 g |
Makrela uzená |
170 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
120 ml |
Olivy černé |
60 g |
Olivy zelené |
60 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tuňák obecný |
170 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Všechny ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Naložené cibulky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky, olivy nakrájíme na kolečka. Marinádu připravíme osmažením kari koření na oleji, přidáme ocet, sůl, pepř, cukr, promícháme a odstavíme.
- V míse promícháme ryby s olivami, cibulkami, přelijeme vychladlou marinádou a pod fólií necháme přes noc v chladničce.