Hlávkový salát s olivami

Ingredience


Cibulka jarní 120 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Olivy černé 120 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 350 g
Salát hlávkový 300 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.
  2. V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.