Hlávkový salát s olivami
Ingredience
Cibulka jarní |
120 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy černé |
120 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
350 g |
Salát hlávkový |
300 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na měsíčky, olivy rozpůlíme, cibulky nakrájíme na nudličky. Salát opereme a nakrájíme na širší nudličky. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli a pepře.
- V míse promícháme salát s cibulkami, olivami, rajčaty a poklademe plátky vajec. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme v chladničce vychladit.