Sledi s jablky v majonéze
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Majonéza |
500 g |
Med včelí |
40 g |
Okurky nakládané |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
30 g |
Pomeranče |
400 g |
Sleď čerstvý |
1.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nasolené sledě vymačkáme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Pomeranče oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, nakrájíme je na malé kousky a dáme do misky ke sleďům. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a spolu s drobně nakrájenými okurkami přidáme do misky.
- Všechny suroviny v misce smícháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme ještě medem, přidáme majonézu, nasekanou petrželovou nať a ještě jednou důkladně promícháme.