Sledi s jablky v majonéze

Ingredience


Cibule 2 ks
Majonéza 500 g
Med včelí 40 g
Okurky nakládané 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 30 g
Pomeranče 400 g
Sleď čerstvý 1.5 kg
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasolené sledě vymačkáme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, pokapeme olejem a promícháme. Pomeranče oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, nakrájíme je na malé kousky a dáme do misky ke sleďům. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky a spolu s drobně nakrájenými okurkami přidáme do misky.
  2. Všechny suroviny v misce smícháme dohromady, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme ještě medem, přidáme majonézu, nasekanou petrželovou nať a ještě jednou důkladně promícháme.