Salát z fazolek, celeru a oliv
Ingredience
Celer sterilovaný |
250 g |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilovaný celer slijeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Olivy nakrájíme na plátky. Fazolky opláchneme, nakrájíme na kratší kousky a vložíme do vroucí vody. Uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, pepře a soli.
- V míse promícháme vychladlé fazolky, celer, olivy a zalijeme zálivkou. Pod fólií necháme v chladničce vychladit.