Salát z fazolek, celeru a oliv

Ingredience


Celer sterilovaný 250 g
Fazolové lusky zelené 400 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový 80 ml
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.25 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilovaný celer slijeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Olivy nakrájíme na plátky. Fazolky opláchneme, nakrájíme na kratší kousky a vložíme do vroucí vody. Uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, pepře a soli.
  2. V míse promícháme vychladlé fazolky, celer, olivy a zalijeme zálivkou. Pod fólií necháme v chladničce vychladit.