Salát z brambor a oliv
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
70 ml |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
80 ml |
Olivy zelené |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nakrájíme na kostičky, olivy nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
- V míse přelijeme brambory vývarem, olejem, octem, osolíme a opepříme. Přimícháme cibuli, olivy, petrželovou nať a promícháme. Pod fólií necháme salát v chladničce vychladit.