Čínská barevná masová směs
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Glutasol |
0.5 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Solamyl |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Voda pitná |
10 ml |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony.
- Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou.
- V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa.