Čínská barevná masová směs

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Glutasol 0.5 kávová lžička
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Solamyl 1.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vepřová kýta 400 g
Voda pitná 10 ml
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a krájíme na kostičky. Okurku oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Stejně rozkrájíme i omyté žampiony.
  2. Nakrájené maso v misce smícháme se Solamylem, bílkem a vodou.
  3. V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme masovou směs. Při smažení mícháme, kousky masa od sebe pečlivě oddělujeme, aby se nespekly. Když maso zbělá, přidáme chilli, kmín, nakrájenou okurku a žampiony. Směs smažíme a mícháme ještě 5 minut, na závěr přisypeme cukr, okořeníme Glutasolem a kapkou octa.