Pečení sledi
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Jablka |
300 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Maces - nekvašený chléb |
70 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sleď čerstvý |
1.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čerstvé sledě vykucháme, očistíme, vykostíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, přisypeme macesovou mouku, žloutky, drobně nakrájenou cibuli a vše dobře promícháme. Podle chuti posypeme solí, pepřem, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, přimícháme nasekaný kopr, zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a zase zamícháme.
- Plech vymažeme olejem, připravenou směs přeložíme na plech, který vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut. Hotové vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné kousky, které naaranžujeme na talíř a nabízíme.