Jelení guláš s játry

Ingredience


Badyán 2 g
Chléb konzumní 300 g
Cibule 300 g
Jalovec 4 g
Játra hovězí 200 g
Jelení maso 1000 g
Kmín celý 3 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 40 g
Pažitka 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Rum 50 ml
Sádlo škvařené 100 g
Skořice mletá 3 g
Slanina vepřová 150 g
Strouhanka 50 g
Sůl 10 g
Vývar z hovězích kostí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem.