Jelení guláš s játry
Ingredience
Badyán |
2 g |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
300 g |
Jalovec |
4 g |
Játra hovězí |
200 g |
Jelení maso |
1000 g |
Kmín celý |
3 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pažitka |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rum |
50 ml |
Sádlo škvařené |
100 g |
Skořice mletá |
3 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
10 g |
Vývar z hovězích kostí |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem.