Jelení guláš s bramborami

Ingredience


Brambory 600 g
Česnek 6 stroužek
Cibule 300 g
Houby čerstvé 150 g
Jelení kýta 1000 g
Majoránka 3 g
Mouka polohrubá 25 g
Mrkev kořen 150 g
Paprika mletá sladká 30 g
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.
  3. Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.