Jelení guláš s bramborami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
300 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Jelení kýta |
1000 g |
Majoránka |
3 g |
Mouka polohrubá |
25 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Paprika mletá sladká |
30 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.
- Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.