Hovězí maso na kari s pórkem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pórek |
3 ks |
Vegeta |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou.
- Pórek omyjeme a šikmo nakrájíme na dlouhé nudličky.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, dokud se neodpaří voda. Přidáme kari koření, cukr a nudličky pórku. Směs stále mícháme, Když pórek začne vadnout, ale je ještě zelený, dochutíme směs Vegetou a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme, necháme velmi krátce provařit a podáváme.